KLAUZULA INFORMACYJNA

Etiam feugiat lorem non metus. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Aenean posuere, tortor sed cursus feugiat, nunc augue blandit nunc, eu sollicitudin urna dolor sagittis lacus. Cras id dui. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. Pellentesque dapibus hendrerit tortor. Sed hendrerit. Vestibulum rutrum, mi nec elementum vehicula, eros quam gravida nisl, id fringilla neque ante vel mi. Nam pretium turpis et arcu.

Aenean massa. Nunc egestas, augue at pellentesque laoreet, felis eros vehicula leo, at malesuada velit leo quis pede. Aenean vulputate eleifend tellus. Suspendisse enim turpis, dictum sed, iaculis a, condimentum nec, nisi. Praesent egestas tristique nibh.

Morbi vestibulum volutpat enim. Proin viverra, ligula sit amet ultrices semper, ligula arcu tristique sapien, a accumsan nisi mauris ac eros. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Nam at tortor in tellus interdum sagittis. Cras varius.

Etiam vitae tortor. Sed a libero. Phasellus accumsan cursus velit. Suspendisse nisl elit, rhoncus eget, elementum ac, condimentum eget, diam. Suspendisse potenti.

Klauzula informacyjna RENORT Usługi Medyczne Imroth, Piotrowski, Tyszko-Bury Sp. J. z siedzibą w Warszawie przy ul. Teligi 5

do wniosków o udostępnianie dokumentacji medycznej

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) informuję się, że:

  • Administratorem Danych jest RENORT Usługi Medyczne Imroth, Piotrowski, Tyszko-Bury Sp. J. z siedzibą w Warszawie przy ul. Teligi 5, KRS 0000666348. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Teligi 5, 02-777 Warszawa lub przez e-mail: rejestracja@renort.pl.

  • Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych (art. 37 ust 1 lit a RODO), z którym można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: RENORT ul. Teligi 5, Warszawa 02-777 lub email: rejestracja@renort.pl

  • Celem przetwarzania osobowych danych jest udostępnienie dokumentacji medycznej zgodnie z załączonym wnioskiem. Państwa dane są osobowe są zbierane w celu niezbędnym do prowadzenia wykazu dotyczącego udostępnionej dokumentacji medycznej

  • Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych jest wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) i realizacja praw wynikających z RODO oraz Ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta oraz wydane na jej podstawie akty wykonawcze, w szczególności Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 9 listopada 2015 r. w sprawie rodzajów, zakresu i wzorów dokumentacji medycznej oraz sposobu jej przetwarzania.

  • Informacje o odbiorcach danych osobowych: Odbiorcami Państwa danych osobowych są podmioty upoważnione na podstawie przepisów prawa oraz realizacji prawa do dostępu do dokumentacji i obowiązku udostępnienia dokumentacji medycznej a tym samym obsłudze informatycznej, usługom pocztowym. Nie będą przekazywane do państwa z obszaru EOG

  • Okres, przez który dane osobowe będą przechowywane wynika z przepisów prawa i jest to przez okres 20 lat

  • Uprawnienia z art. 15 – 21 RODO „Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.

  • Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie Państwa danych osobowych przez Administratora narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

  • Obowiązek podania danych . Podanie przez Państwa danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Brak podania danych uniemożliwi realizację wniosku o udostępnienie dokumentacji medycznej.

  • Informacje o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji Dane udostępnione przez Państwa nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegały profilowaniu.

  • Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami

 

Klauzula informacyjna RENORT Usługi Medyczne Imroth, Piotrowski, Tyszko-Bury Sp. J. z siedzibą w Warszawie przy ul. Teligi 5

do wniosków o udostępnianie dokumentacji medycznej

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) informuję się, że:

  • Administratorem Danych jest RENORT Usługi Medyczne Imroth, Piotrowski, Tyszko-Bury Sp. J. z siedzibą w Warszawie przy ul. Teligi 5, KRS 0000666348. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Teligi 5, 02-777 Warszawa lub przez e-mail: rejestracja@renort.pl.

  • Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych (art. 37 ust 1 lit a RODO), z którym można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: RENORT ul. Teligi 5, Warszawa 02-777 lub email: rejestracja@renort.pl

  • Celem przetwarzania osobowych danych jest udostępnienie dokumentacji medycznej zgodnie z załączonym wnioskiem. Państwa dane są osobowe są zbierane w celu niezbędnym do prowadzenia wykazu dotyczącego udostępnionej dokumentacji medycznej

  • Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych jest wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) i realizacja praw wynikających z RODO oraz Ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta oraz wydane na jej podstawie akty wykonawcze, w szczególności Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 9 listopada 2015 r. w sprawie rodzajów, zakresu i wzorów dokumentacji medycznej oraz sposobu jej przetwarzania.

  • Informacje o odbiorcach danych osobowych: Odbiorcami Państwa danych osobowych są podmioty upoważnione na podstawie przepisów prawa oraz realizacji prawa do dostępu do dokumentacji i obowiązku udostępnienia dokumentacji medycznej a tym samym obsłudze informatycznej, usługom pocztowym. Nie będą przekazywane do państwa z obszaru EOG

  • Okres, przez który dane osobowe będą przechowywane wynika z przepisów prawa i jest to przez okres 20 lat

  • Uprawnienia z art. 15 – 21 RODO „Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.

  • Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie Państwa danych osobowych przez Administratora narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

  • Obowiązek podania danych . Podanie przez Państwa danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Brak podania danych uniemożliwi realizację wniosku o udostępnienie dokumentacji medycznej.

  • Informacje o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji Dane udostępnione przez Państwa nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegały profilowaniu.

  • Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami